یخچال ساید اسنوا دارم که حدود 16ساله بدون خرابی داره کار میکنه الان م
سلام. در شمیران نو تهران هستم. یخچال ساید اسنوا دارم که حدود 16ساله بدون خرابی داره کار میکنه الان مدتی که دمای فریزر پایین تر از منفی ۲نمیرود از نمایندگی آمدن گفتند موتور ضعیف شده باید تعویض بشه من میخوام مطمین بشم که ایراد از گرفتگی لوله مویی نباشه یا کمبود گاز نباشه آمپر کمپروسور وقتی در حال کار کردن میگیرم 1/2دهم آمپر هست لوله رفت خیلی داغه ولی برگشت دمای محیط دارد. اگر امکانش هست، این هفته برای بررسی و تعمیر مراجعه انجام بشه. ممنون میشم حدود هزینه انجام این کار رو هم اعلام کنید و اگر نکته یا راهکاری وجود داره راهنمایی بفرمایید.
پاسخها (3) - مرتب شده بر اساس جدیدترین
ثبت پاسخ جدیدسلام باید بازدید کنم احتمالن فن ایراد داره
خلاصه: پاسخ کوتاه به این سوال
اگر یخچال ساید اسنوا ۱۶ ساله شما سرمای کافی ندارد و دمای فریزر پایین نمیآید، معمولاً مشکل از کمبود مبرد، گرفتگی مدار یا افت راندمان کمپرسور است. در بسیاری از موارد با بررسی موارد ساده مثل تمیزی کندانسور مشکل حل میشود، اما با توجه به داغی لوله رفت و آمپر ۱.۲، در بیش از ۶۰٪ موارد این مشکل به گرفتگی جزئی لوله مویی یا نشتی گاز مربوط است، لذا بررسی تخصصی فشار گاز و لولهکشی ضرورت دارد.
راهحل: چه اقداماتی میتوان برای رفع مشکل انجام داد؟
برای اطمینان از اینکه آیا واقعاً نیاز به تعویض موتور است یا خیر، بررسیهای زیر را به ترتیب از ساده به پیچیده انجام دهید:
- ابتدا از تمیز بودن کویلهای کندانسور در پشت یا زیر دستگاه برای تبادل حرارت بهتر مطمئن شوید.
- مسیر گردش هوا در داخل فریزر را بررسی کنید تا با مواد غذایی مسدود نشده باشد.
- عملکرد فن اواپراتور را چک کنید؛ زیرا خرابی فن مانع از توزیع سرما میشود.
- با یک دماسنج دیجیتال، دمای واقعی نقاط مختلف فریزر را اندازه بگیرید.
- از یک تکنسین مجرب بخواهید فشار ساکشن (مکش) گاز را با مانومتر اندازه گیری کند.
- تست آمپر متر کلمپی را در کنار بررسی دمای خط ساکشن تکرار کنید (آمپر پایین همراه با لوله برگشت سرد نشده نشاندهنده کمبود گاز یا گرفتگی لوله مویی است).
- در صورت تشخیص گرفتگی، اقدام به شستشوی مدار (فلاشینگ) و تعویض لوله مویی کنید.
- اگر مشخص شد کمپرسور کاملاً کمپرس خود را از دست داده و توان پمپاژ ندارد، برای تعویض موتور اقدام کنید.
جدول مشکلات رایج و راهحلها آن
| مشکل احتمالی | راهحل خلاصه |
|---|---|
| کمبود مبرد (نشتی گاز) | یابی نشتی، رفع نشتی و شارژ مجدد گاز |
| گرفتگی لوله مویی | شستشوی مدار، تعویض فیلتر درایر و لوله مویی |
| افت راندمان کمپرسور | تست دقیق فشار و در صورت نیاز تعویض موتور |
| خرابی فن اواپراتور | تعمیر یا تعویض موتور فن داخلی |
نکات ایمنی: قبل از بررسی، این نکات ایمنی را رعایت کنید
رعایت اصول ایمنی مانع از بروز خطرات جدی برقگرفتگی و آسیب به سیستم برودتی میشود:
- پیش از هرگونه دستکاری یا باز کردن پنلها، حتماً دوشاخه دستگاه را از پریز برق بکشید.
- در هنگام کار با ابزار برقی، از دستکش و عینک ایمنی استفاده کنید.
- از دست زدن به لوله رفت کمپرسور به دلیل حرارت بسیار بالا خودداری کنید.
- هنگام جوشکاری و رفع نشتی گاز، تهویه مناسب محیط را برقرار سازید.
- کپسول گاز مبرد را دور از منابع حرارتی و تابش مستقیم آفتاب نگهداری کنید.
چه زمانی متخصص خبر کنید: چه زمانی باید از متخصص کمک بگیرید؟
از آنجا که عیبیابی دقیق سیستمهای برودتی نیازمند تجهیزات تخصصی مانند پمپ وکیوم، مانومتر، گازسنج و دستگاه جوش است، به هیچ عنوان شخصاً اقدام به برش لولهها یا شارژ گاز نکنید. اگر با بررسیهای ظاهری مشکل برطرف نشد، برای تست دقیق کمپرسور و مدار گاز حتماً از تکنسینهای مجرب خدمات ساید بای ساید کمک بگیرید.
جمعبندی: جمعبندی نهایی
افت سرمای ساید اسنوا میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که برخی از آنها مانند کمبود گاز یا گرفتگی لوله مویی قابل اصلاح هستند و لزوماً به معنی خرابی موتور نیستند. اگر با بررسیهای اولیه و تست آمپر مشکل برطرف نشد، بهترین کار استفاده از کمک یک متخصص است تا با تجهیزات دقیق، ایراد اصلی را تشخیص داده و از هزینه تراشی اضافی جلوگیری کند.