سلام همکران تاسیساتی و باقی همکاران تکنسین عزیز دوستان چند وقت پیش یه
سلام. در خ فرودگاه بهشهر هستم. سلام همکران تاسیساتی و باقی همکاران تکنسین عزیز دوستان چند وقت پیش یه مجتمع 4طبقه 12واحده مشکل کم فشاری اب داشت رفتم متاسفانه دیدم ست کنترل بد عمل میکنه یعنی همزمان با باز کردن شیر روشن میشه ولی بعد از چند سانیه خاموش میشه و هوا میگیره طبق معمول اول ی ریست زدم دیدم رفع نشد بعد کل شیر یکطرفه های واحدای مربوطه ب این پمپ و منبع رو چک کردم دیدم سالمه تموم شیر یه طرفه های کنتور مشاع رو چک کردم دیدم سالمه فشار گردش اب پکیج هارو چک کردم دیدم تو همه واحدا درسته خلاصه هر موردی ک میدونستم باعث میشه همچین مشکلی پیش بیاره و باعث شه ست کنترل برق پمپو قعط کنه رو تست کردم مشکل حل نشد حتی اتوماد نو داشتم عوض کردم تست کردم بازم نشد کسی از همکارا ب این مشکل برنخورد رفع کرده باشه یه راهکار بده ممنون میشم تشکر. ممنون میشم حدود هزینه انجام این کار رو هم اعلام کنید و اگر نکته یا راهکاری وجود داره راهنمایی بفرمایید.
پاسخها (2) - مرتب شده بر اساس جدیدترین
ثبت پاسخ جدیدسلام یکی از دلایل کاهش فشار آب ورودی ست که در تمامی مناطق و شهرها دیده میشود اگر مخزن ذخیره آب ندارند احتمالا با گذاشتن مخزن مشکل رفع میشه و اگر مخزن دارند و این مشکل هست اتصالات و قسمت های اتو رو چک کنید احتمال اینکه در خط اصلی هنگام استارت پمپ هوا بکشد هم هست.
خلاصه: پاسخ کوتاه به این سوال
اگر خرابی و هوا گرفتن ست کنترل پمپ آب رخ دهد، معمولاً مشکل از نوسان دبی، افت فشار منفی، خرابی پرشر سوئیچ یا وجود نشری پنهان در لولهکشی است. در بسیاری از موارد با بررسی موارد ساده مثل تنظیم مجدد کلید اتوماتیک مشکل حل میشود، اما در برخی شرایط نیاز به بررسی تخصصی وجود دارد. در بیش از ۷۰٪ موارد این مشکل به مکش هوا از اتصالات مکش یا خرابی دیافراگم مربوط است.
راهحل: چه اقداماتی میتوان برای رفع مشکل انجام داد؟
برای رفع این اختلال در سیستم آبرسانی ساختمانهای مسکونی، مراحل زیر را از ساده به تخصصی دنبال کنید:
- بررسی دقیق لوله مکش و اتصالات ورودی پمپ از نظر وجود نشتی هوا.
- نصب یا تعویض صافی (توری) در ورودی پمپ جهت جلوگیری از ورود آشغال.
- تنظیم دقیق پیچ فشار قطع و وصل روی ست کنترل (در صورت داشتن قابلیت تنظیم).
- بررسی منبع تحت فشار (در صورت استفاده ترکیبی) و تنظیم باد آن روی مقدار استاندارد.
- هواگیری کامل کلگی پمپ و لولهکشی قبل از روشن کردن مجدد دستگاه.
- بررسی احتمال وجود نشری جزئی در فلاشتانکها یا شیرآلات واحدها که باعث روشن و خاموش شدن مداوم میشود.
- نصب منبع انبساط یا کلید اتوماتیک مکانیکی به همراه مخزن جداگانه در صورت عدم پاسخگویی ست کنترل دیجیتال.
- تماس با تکنسین مجرب برای تعویض کلی سیستم کنترل فشار و نصب اینورتر در صورت تداوم مشکل.
جدول مشکلات رایج و راهحلها آن
| مشکل دستگاه | علت احتمالی | راهحل خلاصه |
|---|---|---|
| خاموش شدن سریع و هوا گرفتن | مکش هوا در لوله ورودی | آببندی مجدد اتصالات مکش |
| نوسان مداوم پمپ | نشتی پنهان در لولهکشی | تست فشار لولهها و رفع نشتی |
| کار نکردن کلید اتوماتیک | خرابی برد یا دیافراگم ست کنترل | تعویض ست کنترل یا سرویس آن |
نکات ایمنی: قبل از بررسی، این نکات ایمنی را رعایت کنید
رعایت اصول ایمنی هنگام کار با تجهیزات الکترومکانیکی آبرسانی برای جلوگیری از برقگرفتگی و آسیب به سیستم ضروری است.
- حتماً قبل از دست زدن به سیمکشی یا تعویض قطعات، برق اصلی پمپ را از فیوز مینیاتوری قطع کنید.
- از دست زدن به پمپ و اتصالات با دست خیس یا در محیطهای کاملاً مرطوب خودداری کنید.
- در صورت کار در فضای باز یا موتورخانه، ابزار و تجهیزات را دور از رطوبت مستقیم نگهداری کنید.
- حتماً از اتصالات و نوار تفلون استاندارد برای آببندی بخشهای تحت فشار استفاده نمایید.
چه زمانی متخصص خبر کنید: چه زمانی باید از متخصص کمک بگیرید؟
اگر تمامی موارد ذکر شده از جمله شیرهای یکطرفه، تنظیمات و هواگیری را انجام دادید اما ست کنترل همچنان دچار ایراد قطع و وصل ناگهانی و مکش هوا میشود، مشکل احتمالاً ناشی از خطای طراحی در لولهکشی طبقات، افت فشار شدید شبکه شهری یا نقص در پمپ اصلی است. در این شرایط و همچنین برای اطلاع از هزینه دقیق خدمات (که معمولاً بین ۵۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان بسته به نوع قطعات تعویضی متغیر است)، حتماً از یک تعمیرکار متخصص پمپ آب کمک بگیرید.
جمعبندی: جمعبندی نهایی
خرابی ست کنترل پمپ آب میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که برخی از آنها ساده و برخی نیازمند بررسی تخصصی هستند. اگر با بررسیهای اولیه و هواگیری مشکل برطرف نشد، بهترین کار استفاده از کمک یک متخصص است تا از آسیب بیشتر به دستگاه جلوگیری شود. گروه خدماتی کارو همیشه آماده ارائه مشاوره و اعزام تکنسین به محل شماست.