یه موتور برق دارم ، تاره گرفتم ، روان کار نمیکنه و پرت پرت میکنه ، فک
سلام. در صفاشهر قم هستم. یه موتور برق دارم ، تاره گرفتم ، روان کار نمیکنه و پرت پرت میکنه ، فکر میکنم نباز به سرویس اولیه داره. اگر امکانش هست، این هفته برای بررسی و تعمیر مراجعه انجام بشه. ممنون میشم حدود هزینه انجام این کار رو هم اعلام کنید و اگر نکته یا راهکاری وجود داره راهنمایی بفرمایید.
پاسخها (2) - مرتب شده بر اساس جدیدترین
ثبت پاسخ جدیدسلام عرض ادب مشکل نداره هرموقع تماس بگیرید در خدمتم برای سرویس اولیه موتور برق ، هزینه ای معلوم نمیکنه که بگم چقدر میشه ، چون یهو میبینی مشکلی زیادی داره و هزینش بره بالا ولی اگر بخایم تخمین بزنیم بین ۲ تا ۵ تومن قرار میگیره اونم احتمالن یهو دیدی اومدم مشکل خاصی نداشت با پونصدهزار تومن جمع شد ، برای راهنمای ام تماس بگیرید تا بیشتر راهنمایی کنم
خلاصه: پاسخ کوتاه به این سوال
اگر موتور برق نو شما روان کار نمیکند و اصطلاحاً «پرت پرت» میکند، معمولاً مشکل از کیفیت سوخت، مسدود بودن مسیر هوا یا تنظیم نبودن کاربراتور است. در بسیاری از موارد با بررسی موارد ساده مثل تعویض بنزین کهنه با بنزین تازه مشکل حل میشود، اما در برخی شرایط نیاز به تنظیمات تخصصی کاربراتور وجود دارد. در بیش از ۷۰٪ موارد این مشکل به ماندن سوخت کهنه در باک یا رسوبگذاری در سیستم سوخترسانی مربوط است.
راهحل: چه اقداماتی میتوان برای رفع مشکل انجام داد؟
برای اینکه دستگاه شما به حالت روان و عادی بازگردد، میتوانید اقدامات زیر را به ترتیب از ساده به تخصصی انجام دهید:
- تخلیه بنزین کهنه و ریختن بنزین سوپر و تازه در باک دستگاه.
- بررسی و تمیز کردن فیلتر هوای موتور برق از هرگونه گرد و غبار یا ضایعات بستهبندی.
- بررسی شمع موتور، تمیز کردن دوده آن و تنظیم فاصله الکترودها.
- بررسی شیر بنزین و اطمینان از باز بودن کامل مسیر جریان سوخت.
- تنظیم پیچهای تنظیم هوای کاربراتور (در صورت آشنایی اولیه با موتورهای کوچک).
- استفاده از مکملهای شوینده سیستم سوخت برای پاکسازی رسوبات اولیه.
- اگر مشکل پابرجا بود، درخواست حضور تکنسین مجرب در محل (صفرشهر قم) برای تنظیم دقیق کاربراتور و سرویس کامل دورهای.
جدول مشکلات رایج و راهحلها آن
| مشکل رایج | راهحل سریع |
|---|---|
| کیفیت پایین سوخت | تخلیه و جایگزینی با بنزین تازه |
| کثیفی فیلتر هوا | شستشو یا تعویض فیلتر |
| دوده زدن شمع | تمیز کردن یا تعویض شمع |
| گرفتگی کاربراتور | سرویس و تنظیم تخصصی کاربراتور |
نکات ایمنی: قبل از بررسی، این نکات ایمنی را رعایت کنید
پیش از شروع هرگونه عیبیابی یا دستکاری بخشهای مکانیکی دستگاه، حتماً اصول ایمنی زیر را به دقت رعایت نمایید:
- پیش از انجام هرگونه بررسی، موتور برق را کاملاً خاموش کرده و اجازه دهید موتور سرد شود.
- از کشیدن سیگار یا ایجاد شعله در نزدیکی باک بنزین و سیستم سوخترسانی به شدت خودداری کنید.
- دستگاه را روی سطح کاملاً صاف و خشک قرار دهید تا از واژگونی تصادفی جلوگیری شود.
- در صورت نیاز به تخلیه سوخت، از ظروف استاندارد و مناسب استفاده کنید.
- هنگام کار با قطعات الکتریکی یا شمع، از دستکشهای ایمنی عایق استفاده نمایید.
چه زمانی متخصص خبر کنید: چه زمانی باید از متخصص کمک بگیرید؟
اگر دستگاه پس از تعویض بنزین و تمیز کردن فیلتر هوا همچنان به صورت «پرت پرت» کار میکند، یا اگر با بوی غیرع عادی دود و نشت سوخت مواجه شدید، نباید شخصاً دست به آچار شوید. از آنجا که دستگاه شما تازه است، دستکاری نادرست قطعات حساس مانند کاربراتور یا سیمکشی داخلی میتواند باعث ابطال گارانتی و آسیب جدی به موتور شود؛ در این شرایط حتماً از یک تکنسین کمک بگیرید.
جمعبندی: جمعبندی نهایی
کار نکردن روان موتور برق و صدای پرت پرت کردن آن میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که برخی از آنها ساده و برخی نیازمند بررسی تخصصی هستند. هزینه تعمیر و سرویس اولیه دستگاه با توجه به نوع خدمات (نظیر تنظیم کاربراتور یا تعویض قطعات مصرفی) متغیر است. اگر با بررسیهای اولیه مشکل برطرف نشد، بهترین کار استفاده از کمک یک متخصص در منطقه صفاشهر قم است تا از آسیب بیشتر به دستگاه جلوگیری شود.